Take a fresh look at your lifestyle.

4 zile lucrătoare pe săptămână – Inovație Microsoft

48

Birourile Microsoft din Japonia au testat recent o săptămână de muncă de 4 zile și au constatat că angajații au fost mai fericiți cât și mai productivi în timpul procesului. Ei au numit politica experimentală temporară „Work-Life Choice Challenge Summer”.

În cadrul experimentului, cei 2.300 de angajați ai Microsoft Japonia au primit cinci zile de vineri libere , fără să fie modificate salariile. Într-o declarație care discută experimentul, președintele și CEO-ul Microsoft Japonia, Takuya Hirano, a declarat că Microsoft a promis, de asemenea, că va oferi angajaților aproximativ 1000 de dolari pentru o vacanță de vară în familie. „Muncește puțin, odihnește-te bine și învață multe. Vreau ca angajații să se gândească și să experimenteze cum pot obține aceleași rezultate cu 20% mai puțin timp de lucru ”, a spus Hirano, potrivit  The Guardian .

 Declarația a menționat că lucrătorii erau de fapt mai productivi, probabil pentru că erau mult mai fericiți și se puteau concentra mai ușor asupra muncii lor. Au fost de asemenea unele avantaje suplimentare pentru companie, cum ar fi o reducere semnificativă a costurilor de energie electrică și utilizarea mai puțin a hârtiei imprimantei . Procesul de a fost un succes, dar a fost doar temporar, și nu este clar dacă sau când va deveni o politică oficială.

O săptămână de muncă de patru zile poate fi o idee revoluționară, dar nu este prima dată când s-a încercat. Anul trecut, compania din Noua Zeelandă Perpetual Guardian a experimentat o politică similară. Personalul lor a fost semnificativ mai mic, cu doar 240 de angajați, dar rezultatele au fost și foarte impresionante.

Un studiu publicat anul trecut de  Harvard Business Review a  sugerat că zilele de muncă mai scurte ar putea îmbunătăți de asemenea, productivitatea. Cercetările au arătat că atunci când ziua de muncă este scăzută de la 8 ore la 6, lucrătorii reușesc sa termine mai multe task-uri și mult mai bine .

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult