Take a fresh look at your lifestyle.

Armura care blochează radiațiile în terapia împotriva cancerului

63

Macinley Butson este doar o fată obișnuită din Australia. Dar la doar 16 ani a găsit o modalitate de a proteja femeile care urmează terapie pentru cancer .

Radiația provoacă o mulțime de efecte secundare. Femeile care suferă de cancer de sân știu mai bine decât oricine – nu este vorba doar de căderea părului. De exemplu, mulți pacienți au raportat alte reacții adverse neașteptate, cum ar fi probleme de memorie, probleme de concentrare și greață printre mule altele . Paulette Sherman a spus: „Am fost șocat când mi-au căzut unghiile.” Deci, Macinley a avut o descoperire. Și a avut motivele sale – fata a pierdut recent un membru al familiei din cauza cancerului de sân.

Macinley a comentat: „Tatăl meu lucrează în domeniu și a descris prin ce trebuiau să treacă pacienții cu cancer. Am decis că nu este corect să fie supuși radiațiilor cu efecte secundare, care pot provoca arsuri ale pielii, precum și șansa să se formeze un alt cancer , așa că am decis să-mi dedic timpul pentru a găsi o soluție, deoarece nu există încă una .“

Cum a ajuns un tânăr de 16 ani fără finanțare de mai multe milioane de dolari să facă așa ceva? Pe lângă lucrările academice și revistele științifice, fata a folosit YouTube. Ea a spus că aceasta a ajutat-o ​să înțeleagă prin ce trec femeile care suferă de cancer  deoarece jargonul științific folosit în revistele științifice a fost prea dificil . Ceea ce a inspirat-o cu adevărat a fost o lecție de istorie la școală. Armura pe care o foloseau soldații în Evul Mediu.  Așa i-a venit adolescentei idea de a combina cupru dens (cunoscut pentru calitățile sale de izolare) într-un scut purtabil. Ulterior, după ce a fost cercetată și testată, invenția a fost numită SMART Armor, care reprezintă „Scale Mail for Radioterapia” . Acest dispozitiv are potențialul de a reduce efectele secundare ale radiațiilor, deoarece poate proteja sânul contralateral cu până la 75%!

Chiar dacă dispozitivul a fost examinat pe larg și aprobat de Administrația Produselor Terapeutice, adolescenta australiană este acum în căutare de un spital care va derula un studiu pilot asupra lui și care va folosi armura SMART cu pacienți săi .

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult