Take a fresh look at your lifestyle.

Frunza artificială care produce combustibil

78

Cercetătorii susțin că au făcut un progres în transformarea dioxidului de carbon în combustibil lichid folosind lumina solară. Noua tehnologie este ieftină, iar oamenii de știință spun că imită modul în care plantele folosesc fotosinteza, motiv pentru care a fost supranumită „frunza artificială”.

Oamenii de știință speră că frunza artificială poate ajuta în lupta împotriva încălzirii globale. Emisiile de dioxid de carbon au provocat ravagii pe planetă în ultimii ani, fapt dovedit de tiparele meteorologice neregulate și de schimbările climatice . Cu ajutorul unei pulberi roșii ieftine numite oxid cupros – care se găsește în natură – frunza artificială transformă dioxidul de carbon în metanol și oxigen, care poate fi folosit ca și combustibil odată ce apa din soluție se evaporă, potrivit unei lucrări publicat în Nature Energy .

Într – un interviu cu  Canadian Press , cercetator la Universitatea din Waterloo și profesor de inginerie, Yimin Wu a spus: „Am încercat să găsesc o nouă modalitate de a imita fotosinteza în natură, unde frunzele convertesc dioxidul de carbon și apa cu lumina soarelui pentru a produce glucoză și oxigen. Motivația este de a reduce emisiile de dioxid de carbon, un gaz cu efect de seră și de a reduce încălzirea globală și de a furniza energie durabilă. „

Cu toate acestea, ar putea dura câțiva ani până la comercializarea rezultatului. La acest moment, Wu consideră că industriile de petrol, oțel și automobile vor profita de tehnologie pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon. Puterea este generată de o reacție chimică care implică glucoză, acetat de cupru, hidroxid de sodiu și sulfat de sodiu dodecil – toate adăugate în apă. Apa este apoi încălzită la o temperatură specifică, care începe reacția înainte ca dioxidul de carbon să fie suflat prin ea .

Noua cercetare este cea mai recentă dintr-o serie de tehnici concepute pentru a converti emisiile de CO2 înapoi într-un combustibil utilizabil. Oamenii de știință speră că astfel de descoperiri pot ajuta în lupta împotriva creșterii nivelului de gaze și în cele din urmă vor propune echilibrul către atingerea emisiilor negative de carbon în societatea umană și în industrie.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult