Take a fresh look at your lifestyle.

Insula unde lupii prietenoși așteaptă să te joci cu ei

104

Dacă ați visat vreodată la întâlniri cu lupii – dar nu în genul înfricoșător – vă va plăcea o vizită la Sanatoriul Pădurilor din statul Washington. Sanctuary Heart se află în Anacortes, Washington, chiar la nord de Seattle, lângă granița cu Canada .

Nu numai că veți putea învăța tot ce trebuie să știți despre acești magnifici prădători, o vizită include o plimbare cu ei în pădure și veți putea să le frecați burtica , să îi zgâriați în spatele urechilor și să vă răcoriți cu ei. Oh, și bineînțeles, poți să îți faci un selfie sau două cu noii tăi prieteni îmblăniți. Faptul că este la granița cu Canada face ușor atât americanilor cât și canadienilor să experimenteze apropierea de personalitatea acestor lupi. Cu toate acestea, nu puteți să ridicați un cort în apropiere, deoarece veți fi întorși din drum – intrarea se face doar prin rezervarea prin Airbnb și există o listă de așteptare mare .

Potrivit lui Clive Wynne , profesor de psihologie la Universitatea de Stat din Arizona, lupii sălbatici nu sunt în general prietenoși cu oamenii, așa cum sunt cei de la sanctuar. Wynne spune că  „un animal sălbatic poate, cu pricepere și răbdare, să fie crescut pentru a fi dispus să reacționeze într-un mod prietenos față de oameni.” În ceea ce privește starea globală a populației de lupi, Wynne a confirmat că  „lupii fac bine în anumite părți ale lumii, unde populația umană este foarte slabă: locuri precum Canada, Alaska și Siberia. Dar în majoritatea părților globului cu o populație umană semnificativă, lupii se află într-o situație dificilă și vor avea nevoie de protecție continuă de la oameni. „

Sanctuarul oferă de obicei două tururi ghidate pe zi, de luni până sâmbătă, duminica fiind pusă deoparte ca zi de odihnă pentru lupi. Puteți face rezervarea prin Airbnb pentru aproximativ 200 de dolari de persoană.  Sanctuarul are o restricție strictă de vârstă de 18 ani, fără excepții de la această regulă. Lupii nu sunt singurii prădători care trăiesc în Sanctuarul Inimii. Vulpile, reptilele și păsările de pradă se numără printre animalele de acolo, la fel ca și alte animale de salvare care nu sunt prădătoare.

Cei de la sanctuar , au dezvăluit si care este scopul acestui loc : „Scopul nostru este de a educa copiii despre viața sălbatică, nu numai să învețe faptele despre animale, ci să utilizeze o abordare care să conducă la apreciere, afecțiune, compasiune și respect pentru aceste viețuitoare – pentru a se înțelege clar că valoarea unui animal nu este determinată de asemănarea sau serviciile sale pentru oameni. ”

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult