Take a fresh look at your lifestyle.

La 16 ani a visat că va curăța oceanele de plastic

37

Deși cu toții experimentăm evenimente care schimbă viața, pentru unii devine catalizatorul schimbării reale nu numai la nivel personal, ci pe o scară în care încercăm să îmbunătățim planeta pentru toată lumea. La vârsta fragedă de 16 ani, Boyan Slat din Olanda a avut o epifanie în timp ce se afla în Grecia într-o călătorie de scufundare. Boyan a fost consternat când a văzut mai mult plastic decât pește în apele de coastă și și-a promis că va face ceva în acest sens.

La doar doi ani mai târziu, Boyan a demarat  proiectul The Ocean cleanup și a creat un dispozitiv plutitor pentru colectarea plasticului din ocean. Misiunea lui nu s-a oprit aici. El a creat, de asemenea, barje cu energie solară pentru colectarea plasticului în râuri, ceea ce a fost o idee strălucitoare, având în vedere faptul că râurile sunt cea mai mare sursă de materiale plastice care se varsă în oceanele noastre. Misiunea lui Boyan cu The Ocean Cleanup a fost de a dezvolta o tehnologie avansată care ar scăpa oceanele de deșeuri planetei și ar curăța o mare parte din Pacific care se întinde din California până în Japonia.

Deși de-a lungul anilor, el a reușit să colecteze două containere de transport pline cu gunoi din zona, Boyan a luat decizia de a începe cu sursa creând problema, mai degrabă decât să petreacă timp „tratând simptomele”.  Cercetările sale au descoperit că 1.000 de râuri din întreaga lume sunt sursa de aproximativ 80 la sută din deșeurile de plastic care se varsă în oceane. În acest sens, inginerul și conservatorul a creat cea mai recentă invenție a The Ocean Cleanup numită „Inceptor”. Barcile cu energie solară sunt create special pentru a aspira molozul râurilor în haldele de gunoi și apoi pentru a le aduce la mare pentru reciclare. Până la 110 tone de gunoi pot fi colectate de o barjă, reducând drastic cantitatea zilnică de deșeuri care ajunge în oceane.

Speranțele lui Boyan sunt de a avea bariere Inceptor în cele mai grave poluări ale lumii până în anul 2025. Între timp, acestea sunt deja prezente la lucrările de curățare a râului Klang din Kuala Lumpur, Malaezia și a scurgerii Cengkareng din Jakarta, Indonezia. Pentru a sprijini misiunea Ocean Cleanup, oricine își poate desemna râurile pentru curățare și să apeleze la guvernele locale pentru a sprijini efortul. Donațiile vor ajuta ca mai mulți Incepători să fie construiți mai repede și plasați în râurile unde nevoia este cea mai mare.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult