Take a fresh look at your lifestyle.

Oamenii din Kenya beneficiază de prima centrală solară care transformă apa din ocean în apă potabilă

15

     Deși majoritatea dintre noi, care de asemenea avem privilegiul de a folosi internet zilnic și, prin urmare, suntem capabili să citim acest lucru, nu avem probleme în ceea ce privește apa potabilă proaspătă, nu este cazul tuturor. Aproximativ 2,2 miliarde de oameni se luptă pentru că nu au acces la apa potabilă, ceea ce ar putea părea destul de ironic, având în vedere că trăim pe o planetă care este 2/3 de apă. 

     Recent, ONG Give Power a instalat o centrală cu energie solară, care transformă apa sărată din ocean în apă potabilă proaspătă și, astfel, ajută 25.000 de oameni pe zi! Chiar dacă acesta nu este primul lor proiect similar, Give Power a avut recent un succes uriaș în instalarea unei noi instalații care transformă apa sărată în apă potabilă în Kiunga, un oraș mic din Kenya și chiar a avut primul test în august(anul trecut), care a îmbunătățit deja viața a locuitorilor orașului. Organizația nu intenționează să se oprească acolo și dorește să utilizeze tehnologia în alte părți ale lumii.

      Deși se crede că în mod obișnuit 1/3 din oamenii planetei nu au acces la apă potabilă, problema este mult mai mare în unele regiuni, în special în Africa sub-sahariană. Prin urmare, orașul Kenyan Kiunga a fost ales pentru instalarea acestei fabrici, special pentru a rezolva această problemă și pentru a ajuta cât mai mulți oameni. După acest succes, organizația planifică deja proiecte similare în Columbia și Haiti.

Înainte de instalarea acestei tehnologii, uneori oamenii trebuiau să călătorească mai mult de o oră doar pentru a obține apă potabilă pentru ei și familiile lor. Deoarece fiecare picătură de apă proaspătă era atât de prețioasă, de obicei, se scăldau și își spălau hainele în apă sărată murdară, care este foarte aspră pe piele.

Sursa foto: GivePower

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult