Take a fresh look at your lifestyle.

Rinichiul bio-artificial care va rezolva nevoia de dializă

311


Aproximativ două milioane de oameni din întreaga lume sunt tratați pentru boala renală în stadiu final. Acest lucru a dus la o lipsă urgentă de rinichi pentru transplant. În 2016, erau disponibili doar 21.000 de rinichi donați pentru transplant în SUA, la o listă de așteptare de aproape 100.000. Lucru ce a dus la o durată de așteptare de cinci până la zece ani.


Proiectul Rinichilor este o rețea națională care a cooperat pentru dezvoltarea unui rinichi bio-artificial implantabil . Avestă invenție ar putea elimina nevoia de dializă. În cadrul unei prezentări la American Society of Nephrology Kinney Week, în noiembrie 2019, echipa a anunțat că oamenii de știință din UC San Francisco au fost capabili să implanteze un protector bioreactor care conține celule renale umane funcționale în mai mulți porci, fără a provoca niciun rău subiecților de testare. Shuvo Roy, coordonator al proiectului renal, a spus că aceasta este o etapă cheie în dezvoltarea tehnologiei.


Roy a spus că echipa face progrese, dar mai au un drum lung de parcurs. „Avansarea unei terapii celulare complexe ca aceasta nu va fi o sarcină banală , va necesita investiții substanțiale în producția și caracterizarea celulelor în instalațiile GMP controlate, pentru a evita orice contaminare. Acum am confirmat că suntem pe drumul cel bun pentru a merge mai departe cu aceste eforturi ”, a spus Roy.

Dispozitivul care este dezvoltat de The Kidney Project conține un sistem de filtrare a sângelui numit hemofiltru, care elimină toxinele din sânge, trecându-l prin membranele de siliciu. Dispozitivul conține, de asemenea, un bioreactor care conține celule de rinichi umane cultivate acționând ca un rinichi uman real. Sistemul de hemofiltrare al proiectului renal așteaptă în prezent ca FDA să aprobe un studiu clinic pentru a evalua siguranța acestuia.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult