Take a fresh look at your lifestyle.

Scoția e pe cale să facă istorie prin proiectul produselor de igienă menstruală gratuite

36

Un studiu realizat de Plan International UK a arătat că 15% dintre femei s-au străduit să-și permită produse sanitare în Marea Britanie. Mai mult, studiul a relevat că aproape jumătate dintre femeile cu vârste între 14 și 21 de ani în Marea Britanie sunt jenate de perioadele lor. Această cercetare a demonstrat că sărăcia și stigmatul de perioadă sunt probleme reale care trebuie abordate.

Scoția s-a gândit la rezolvare prin introducerea unui proiect de lege pentru a face obiectele sanitare gratuite pe întreg teritoriul țării. Această lege a trecut cu bine deja prima etapă a proiectului care ar face produsele periodice complet gratuite . Dacă proiectul de lege devine lege, guvernul va fi responsabil să se asigure că produsele gratuite pentru perioade sunt disponibile celor care au nevoie. Proiectul de lege în vigoare este stabilit pentru a face Scoția prima țară din lume care face produse de igienă menstruală gratuite.


În medie, produsele pentru perioadă costă în jur de 8 lire sterline (10 dolari) în fiecare lună, ceea ce le face inabordabile pentru cei care trăiesc cu venituri foarte mici. „Acestea nu sunt obiecte de lux. Sunt într-adevăr esențiale și nimeni în Scoția nu ar trebui să stea fără aceste produse ”, a declarat parlamentarul scoțian Monica Lennon.


În urmă cu doi ani, Scoția a devenit prima țară din lume care a pus la dispoziție produse periodice gratuite în școli, colegii și universități. Guvernul a furnizat 5,2 milioane de lire sterline pentru a sprijini acest proiect . Patronii de afaceri locale s-au alăturat și ei cauzei, multe pub-uri și proprietari de restaurante furnizând gratuit produse sanitare. Mai multe țări din întreaga lume luptă împotriva sărăciei perioadei, făcând obiectele sanitare fără taxe. Aceasta include o mulțime de state din SUA și țări precum Columbia, Kenya, Malaezia, Canada, Australia, India, Uganda, Nicaragua, Jamaica, Nigeria, Liban și Trinidad și Tobago.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult