Take a fresh look at your lifestyle.

Tratament revoluționar pentru epilepsie

232


Cu toții suntem familiarizați cu efectele secundare pe care tratamentele psihiatrice obișnuite le pot avea asupra corpului nostru. În ciuda industriei farmaceutice care lucrează continuu pentru a reduce la minimum aceste efecte nedorite, terapia medicamentoasă încă nu există.


Epilepsia este a patra cea mai frecventă tulburare neurologică și afectează oameni de toate vârstele. Potrivit CDC, aproximativ 3 milioane de adulți și aproape 500.000 de copii din SUA suferă de această boală. Afectează aproximativ 1% din populație. O echipă neuroștiințifică de la Georgetown University Medical Center a lucrat la o nouă modalitate de a „opri” crizele epileptice la modelele de animale. Cu această lucrare remarcabilă, modul în care tratăm epilepsia și efectele secundare ale acesteia ar putea fi revoluționat. O persoană este diagnosticată cu epilepsie dacă are două convulsii neprovocate (sau o convulsie neprovocată cu probabilitatea de mai mult), care nu au fost cauzate de unele afecțiuni medicale cunoscute și reversibile, cum ar fi retragerea alcoolului sau glicemia extrem de scăzută.

Crizele apar atunci când celulele nervoase din creier greșesc. În timp ce există aproximativ 30 de tipuri de crize specifice, există două categorii principale: focală, care începe în anumite zone ale creierului și generalizată, care apar atunci când celulele nervoase de pe ambele părți ale creierului se confruntă greșit. În cadrul acestei categorii se numără tonic-clonic , convulsie convulsivă și absență .

Acum putem cunoaște salvarea nostră: substanța SNpr . Cercetătorii au știut de aproximativ 30 de ani că această substanță poate ajuta la oprirea convulsiei, dar circuitele prin care SNpr reușește să facă acest lucru rămân obscure. SNpr este o zonă mică adânc în interiorul creierului. Mai mult, Patrick A. Forcelli, Ph.D., profesor asistent în neuroștiință și în farmacologie spune că stimularea profundă a creierului folosită astăzi ar putea fi atent orientată către corpul celular al acestor neuroni sau zonele pe care axonii lor le ating, în funcție de tipul convulsiei. Putem evidenția aici că principala funcție a axonului este de a transmite informații către diferiți neuroni, mușchi și glande. „Am găsit un punct de sufocare major în circuitele de epilepsie în creierele de șobolan, care credem că pot fi valorificate pentru a perturba debutul convulsiilor sau pentru a opri propagarea lor în creier”, spune el. În acest fel, oamenii de știință pot ajuta la compensarea efectelor secundare cunoscute că vin cu terapia medicamentoasă .

Va trebui să așteptăm ca acești oameni de știință să continue decodificarea misterului SNpr . În urma studiului mai aprofundat se poate ajunge la dispariția efectelor secundare în timpul tratamentului pentru epilepsie .

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult