Take a fresh look at your lifestyle.

Sute de clujeni au devenit voluntari într-un grup care îi va sprijini pe cei vulnerabili în faţa epidemiei de Covid-19

192

Odată cu trecerea ţării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format Cluj grupul de solidaritate comunitară „Vă ajutăm din Cluj!”. Grupul are în prezent 450 de membri şi reuneşte mai mulţi cetăţeni activi, sub coordonarea a trei organizaţii implicate civic din Cluj.

Principalul obiectiv al membrilor grupului clujean este acela de a organiza cât mai eficient voluntari care să poată ajuta în perioada critică oameni în vârstă, persoane cu afecţiuni specifice ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuinţe pentru cumpărături sau medicamente. Reprezentanţii grupului anunţă că va fi organizat un program de livrări la domiciliu, care să respecte aceste nevoi speciale şi care să menţină siguranţa atât a voluntarilor implicaţi, cât şi a beneficiarilor.   „Cumparaturile vor fi plătite de solicitanţi şi se vor face în mare parte prin colaborarea cu câţiva furnizori din lanţul retail”, spune Cami Gui, voluntar care asigură contactul cu retailerii din partea organizaţiei Clujul Sustenabil.    „Pe lângă activitatea de aprovizionare, ne aşteptăm să apară în timp şi alte tipuri de nevoi, pentru care ne pregătim deja: procurarea şi distribuţia de echipamente de protectie, monitorizarea datelor persoanelor în carantină, discuţii specifice cu autorităţile şi ajutor oferit lor la cerere, chiar şi o linie de consultaţii pe partea de anxietate şi gestionarea stresului pentru medic​i​. Ştim de câteva planuri de sprijin existente ale altor organizaţii, cum ar fi CERT şi Beard Brothers şi intenţionăm să comunicăm constant şi să ne ajutăm reciproc în trecerea cu bine a acestei crize”, a precizat Ligia Măhălean, una din persoanele care au avut iniţiativa constituirii acestui grup.  

Voluntarii din grup vor discuta cu asociaţiile de proprietari şi vor distribui informaţii despre ajutorul pe care ei îl pot oferi persoanelor din categoriile menţionate mai sus. Vor fi responsabili pe zone şi vor să comunica cu cei aflaţi în nevoie, din zona lor. Asigurarea unei activităţi fără riscuri şi cu respectarea tuturor normelor de siguranţă indicate de autorităţi se va face cu ajutorul Crucii Roşii şi fiecare voluntar va trece printr-un instructaj specific.

Sursa, foto: adevarul.ro

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult