Take a fresh look at your lifestyle.

Pa-pa plastic! de Ziua Mediului

28

O inițiativă unică, extrem de originală a avut-o Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 care a ținut să marcheze ziua de azi – 5 iunie, Ziua Internațională a Mediului, printr-un eveniment inedit: bursa de plastic.

Pentru a încuraja reciclarea plasticului și a diminua folosirea lui excesivă, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a invitat sibienii să aducă plastic de orice fel pentru care vor primi în schimb monede suvenir SibCoin sau răsaduri. Evenimentul care a avut loc pe platforma Sălii Polivalente Transilvania din Sibiu, a propus un schimb generos și absolut inedit:

– o pungă de plastic … plină cu plastic = 1 SibCoin sau 10 răsaduri la alegere

– două pungi de plastic … pline cu plastic = 1 SibCoin și 15 răsaduri la alegere

– trei pungi de plastic … pline cu plastic = 2 SibCoin ȘI  25 răsaduri la alegere

– patru pungi plastic … pline cu plastic = punguța cu 4 SibCoin și 30 răsaduri la alegere.

Pentru copii, orice cantitate de plastic adusă va fi recompensată cu SibCoin sau răsaduri la alegere. Răsadurile sunt oferite de Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 care derulează un parteneriat cu Stațiunea de Cercetare și Producție Legumicolă Buzău. Ele au fost crescute în serele Serviciului Public pentru Administrare Parcuri și Zone Verzi Sibiu din cadrul Primăriei Sibiu.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult