1.000.000 de copaci vor fi plantaţi în România pe 24 octombrie

Publicat în categoria Natură

2.212 vizualizari

” Plantăm fapte bune în România” este un proiect realizat de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P. – ROMSILVA va furniza gratuit puieții și asistența de specialitate pe plantațiile pe care voluntarii se vor implica. (T.R.)

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!” membrii acestor asociaţii şi organizaţii lansează toamna aceasta caută voluntari pentru a face posibilă plantarea simultană a 1.000.000 pe tot teritoriul României. Pe lângă oameni dornici să planteze, ei caută si oameni care să îi ajute cu organizarea: câte un coordonator de judeţ, 4 coordonatori regionali, câte un coordonator de voluntari pe județ, șefi de parcele în ziua de plantare, 3 fundraiseri din Bucureși, 2 comunicatori din București şi 1 administrator de platformă online.

„Pe 24 octombrie desfășurăm cea mai mare acțiune de împădurire din țara noastră: 30 de județe vor împăduri simultan 1.000.000 de copăcei pe terenuri cu probleme din afara localităților (agricole degradate, cu risc de alunecare, supuse fenomenului deșertificării) sau pe terenuri din interiorul orașelor unde este necesară prezența a cel puțin unui arbore. Ulterior, vom și îngriji arborii pe o perioadă mai mulți ani, până ce se atinge maturitatea plantației sau a copacului plantat individual.”

Până pe 27 august puteţi trimite CV-urile şi o scurtă motivaţie la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

Sursa text: http://www.expunere.com

 

 

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea