Cum să ajutăm păsările în sezonul rece

Publicat în categoria Natură

698 vizualizari

Frigul din sezonul rece nu se lasă neobservat nici de păsări, care sunt extrem de afectate de acesta, dar pot fi ajutate de noi.

„Cele mai afectate la ora actuală sunt păsările de talie mare, păsări acvatice şi aici mă refer la lebede şi în al doilea rând, păsările de talie mică, păsările cântătoare, cele pe care le avem aproape de locuinţă şi de parcuri. O pasăre de talie mare, aşa cum este lebăda de vară sau lebăda de iarnă are nevoie de hrană. Dacă nu are hrană, slăbirea se produce brusc, din cauza frigului, pentru că tot ce au aceste păsări ca resurse consumă ca să se apere de ger şi temperaturile sunt cu mult sub zero, de aceea, nici nu mai pot să zboare. Ele caută un ochi de apă, să nu fie apă îngheţată, când găsesc un astfel de ochi de apă se pun acolo, dar dacă nu mai pot să zboare, nu se mai pot deplasa, ajung să moară şi de frig şi de foame. Este foarte important pentru ele să se aducă hrană aproape de ceea ce consumă ele şi aici mă refer la vegetale, gen resturi de varză, coji de cartofi, salată, dar mai ales dacă are cineva, boabe crude de porumb”, afirmă Ovidiu Bufnilă, responsabil comunicare la SOR.

Acesta mai explică faptul că „pâinea nu este bună pentru păsări, în primul şi-n primul rând pentru că are drojdie şi alţi aditivi, substanţe pe care ele nu le folosesc la hrănire, pe care nu le găsesc nicăieri în natură.”

Așadar hai să ajutăm natura din jurul nostru atât cât ne stă în putere, pentru că ea ne ajută pe noi cu mult mai mult decât în mod evident conștientizăm. Avem nevoie de animale, păsări, și orice era deja aici când ne-am născut, fără ele nu am mai avea condițiile optime pentru supraviețuirea noastră.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: descopera.ro

Sursa Foto: Pixabay

Din aceeasi categorie:

  • Despre ciuperci
  • Efectul muntelui asupra organismului uman
  • Bondarii sunt mai inteligenți decât se credea