Take a fresh look at your lifestyle.

Cutia cu AUR din Interiorul Tău (2) – Respirația Ta Magică

44.665

Motto: ,,În trupul Tău este grădina cu flori…Udă-le cu Respirația Ta Magică!…” (Kabir)

Povestea spune că Eremitul a ajuns odată la marginea satului și s-a așezat sub un copac pentru a înnopta. Un sătean a venit în fugă și i-a strigat:
– Piatra! Piatra! Dă-mi piatra!
– Ce piatră? a întrebat Eremitul.
– Noaptea trecută, Dumnezeu mi-a spus în vis că dacă voi merge la marginea satului pe înserat, un bătrân îmi va da o piatră care mă va face bogat pentru totdeauna.
Eremitul s-a scotocit prin sac și a scos o piatră:
– Probabil ca la asta se referea. Am găsit-o ieri prin pădure. Bine, ia-o dacă dorești.
Omul s-a uitat fără să-și creadă ochilor. Era cel mai mare diamant din lume. Avea mărimea unui cap de om.
Toată noaptea s-a zvârcolit în pat. Dimineața, l-a trezit pe Eremit și i-a spus:
– M-am răzgândit. Dă-mi acea bogăție care ți-a permis ție să-mi dăruiești această piatră prețioasă fără să eziți.
…la fiecare Respirație, noi ne recapitulăm istoria și ducem fiecare, mai departe, Istoria Personală…
Mulți Maeștri, Inițiați în tainele alchimice ale Transformării Interioare au afirmat că RESPIRAȚIA CONȘTIENTĂ e singurul lucru necesar eliberării noastre – deoarece unica problemă reală este că suntem distrași de la Prezența Vieții din noi. Atunci când respirăm în mod CONȘTIENT, avem impresia de comuniune cu Viața și de alăturare la imensitatea ei. E ca și cum Universul ar fi înglobat în Sinele nostru și noi am participa în mod intim la făurirea Lui.
Atunci când aerul este tras pe nări și se avântă spre necunoscut, este momentul Inspirației. Inspir, primesc aerul în alveolele pulmonare și Universul se întipărește în Mine. Mă informez, mă instruiesc, mă inspir, mă orientez și intru în expansiune.
Când aerul revine la Sursă, este momentul expirației. Expir, expulzez aerul din plămâni. Mă încarnez, mă exprim, mă amestec, particip.
Acesta este MIRACOLUL Răsuflării. Unde-și are oare originea? Nimeni nu știe. Dar se manifestă. Constituie mișcarea noastră fundamentală, o mișcare ce se află în Inima a Tot Ceea Ce Există. Noi țâșnim astfel plecând din Centru și ne desfășurăm, ne organizăm, ne propulsăm pornind de la această răsuflare ce își are sălașul în noi. Și, în curând, Inima bate, sângele circulă, Viața înflorește…
În acest sens, TOTUL ESTE IUBIRE, adică Energie în mișcare. Legea Universului pare să se bazeze pe această mișcare pe care nimeni și nimic nu o poate opri. Un lucru este SIGUR: planeta noastră, galaxiile, natura, corpul nostru, modificările climatice reprezintă o mișcare, la fel ca și bătăile Inimii noastre sau Respirația plămânilor noștri, și așa mai departe.
Atunci când respirăm în mod CONȘTIENT, Respirația constituie un răgaz de întoarcere în sine. Ea ne dă o ocazie incomparabilă de a ne savura propria Prezență. Prin intermediul ritmului respirator, ne putem bucura de PROPRIA VIBRAȚIE INTERIOARĂ și putem profita, pentru a onora partea sinelui care tinde spre AUTENTICITATE, acea parte ce caută fără încetare IUBIREA și BUCURIA PURĂ.
…întreaga noastră Viață este condusă din Interior de tot ceea ce resimțim…
Cum RESPIRAȚIA ne însoțește peste tot, tehnica exercitării ei controlate se poate aplica pretutindeni. Și odată cu aplicarea ei, totul circulă mai bine prin sine, deoarece fizicul nu are o existență separată de cea a psihicului. Acesta este motivul pentru care practicarea sportului facilitează Respirația la toate nivelurile și permite atingerea unor stări de bine și de relaxare spontană. Traiul în compania unui animal de casă ne favorizează relaxarea din același motiv: pentru că animalele trăiesc într-o manieră perfect naturală. Precum Natura. Și un contact constant cu Natura favorizeazaă reluarea ritmului normal de Viață și de expansiune. Și asta pur și simplu datorită faptului că ÎNTREAGA NATURĂ RESPIRĂ! Ea este un plămân imens umplut cu aer pur, care ne ajută să uităm de provocările cotidiene. În plus, NATURA E PERFECT AUTENTICĂ. Ea nu ne cere să păstrăm aparențele. Copacii nu se machiază ca să se pregătească pentru vizita noastră. Și nici nu este nevoie să-i anunțăm înainte de a trece să-i vedem. Ei sunt întotdeauna primitori, într-o Iubire Necondiționată…
Imaginează-ți că stai sub un copac, asemenea Eremitului, într-o poziție confortabilă, așezat(ă) ori culcat(ă) pe spate sau pe o parte și intri în contact cu RESPIRAȚIA TA – Bogăția Ta Interioară. Nu încerca să respiri adânc ori superficial, nu căuta cea mai bună modalitate de a respira. Important este mai degrabă să-ți accepți propriul ritm. SIMTE AERUL CARE INTRĂ ȘI IESE FOARTE ÎNCET. Devino CONȘTIENT(Ă) că acolo este Viața, Viața Ta.
BUCURĂ-TE de această intimitate exclusiv personală. Acordă-ți acest moment de confort, lipsit de orice solicitare exterioară. Dacă apar emoții, lasă-le să vină, fără a judeca și fără a încerca să le înțelegi. Și lasă-le să plece așa cum au venit. În momentul inspirației, imaginează-ți că plutești prin Universul care se imprimă în Tine. În momentul expirației, te destinzi și îți amesteci esența cu acest Univers infinit…
…Devii UNUL/UNA cu El…Ești Totul și nimic în același timp…Ești CONȘTINENȚĂ PURĂ…Te-ai întors acasă.
atar]]>

12 Comentarii
 1. Paul spune

  Pune un autoresponder. Am cautat sa ma inscriu ca sa primesc automat articolele tale dar nu am gasit nimic. Articolul este foarte bun.
  Iti multumesc!

  1. Narcis Atar spune

   e in pregatire noul look al site-ului cu abonare gratuita la newsletter. tinem legatura. multumesc

 2. Mitrofan Dragos spune

  Super !!!

  1. Narcis Atar spune

   multumesc

 3. Andra spune

  Aceasta este „Cutia cu AUR din Interiorul Tău (2)”, dar unde este nr. 1 ??????

  1. Narcis Atar spune

   Te rog tasteaza in casuta din dreapta sus, pe prima pagina a site-ului, la ,,Cauta” titlul articolului ,,Cutia cu AUR din Interiorul Tau (1)” si vei gasi automat articolul. Multumesc.

 4. […] Citește și ,,Cutia cu aur din Interiorul Tău – Respirația Ta Magică (2)” […]

 5. Cristina spune

  Constientizari…etape…RECUNOSTINTA!

  1. Narcis Atar spune

   …multumesc, cu drag…

 6. Gand Hoinar spune

  Multumiri, Narcis!

  1. Narcis Atar spune

   …mulțumesc…cu Bucurie!

 7. Chriss spune

  Multumesc frumos pentru articol.
  Punand in aplicare respiratia constienta am avut un sentiment senzational de contopire ,imbratisare cu tot ce exista..nu am mai simtit asa ceva atat de profund.Intregul corp s a umplut de fiori, de o stare de bucurie si liniste.Si au fost si cateva lacrimi.Multumesc cu inima!

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult