Take a fresh look at your lifestyle.

Pisica lui Schrodinger – Marele creator

0 1.055

„A fi sau a nu fi, Asta-i intrebarea!”(Shakespeare- Hamlet)

Fizica cuantica a ridicat intrebarea lui Hamlet la nivel de adevar stiintific, caci pisica lui Schrodinger, este si nu este in acelasi timp (atata timp cat nu ne uitam in cutie)…iar asta, nu pentru ca ar fi o pisica doata cu puteri magice, chiar din contra, ochiul privitorului este cel dotat cu posibilitatea de a influenta realitatea. O chestiune de perspectiva, va veti zice!

Si totusi, experimentul celor doua fante dovedeste ca OCHIUL PRIVITORULUI influentaeaza direct particulele care compun realitatea imediata obligandu-le sa paraseasca starea de superpozitie binecuvantata, unde toate posibilitatiile sunt deschise, si sa aleaga o singura cale pe care noi o numim REALITATE.

Asta inseamna ca in absenta privitorului, realitatea este, de fapt, alta, sau mai bine zis : altele…mii de variante, toate prezente si toate posibile.

Ce NU ne invata pisica lui Schrodinger (care dovedeste ca si inteligenta pisiceasca are limite!) este cum sa facem sa influentam particulele sa ia calea pe care noi ne-o dorim, dintre toate posibilitatile starii de superpozitie.

Pisica lui Schrodinger e sau vie sau moarta cand ne uitam in cutie (si impingem particula otravitoare sa aleaga daca se dezintegreaza si omoara pisica sau din contra) dar nu putem sa alegem in ce stare va fi pisica atunci cand ne uitam in cutie.

Intrebarea este, pana la final, cine alege? Particula insasi? O forta exterioara pe care unii oameni o numesc si Dumnezeu? Ochiul privitorului?

Ca suntem MARI CREATORI INCONSTIENTI DE REALITATE, asta e clar mesajul pe care pisica lui Schrodingher (care pana la urma nici macar nu stim daca a existat sau nu) ni-l transmite peste veacuri.

Ramane o singura mare provocare: ar putea ochiul privitorului sa fie educat sa influenteze CONSTIENT realitatea pe care o observa?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult