Take a fresh look at your lifestyle.

Viata are oroare de PERFECTIUNE

6

„Calatoria perfecta este cea care nu stii unde se termina „(Lie Tseu)

Traim intr-o societate obsedata de SECURITATE: ne planuim cu grija fiecare actiune (intr-atat ca pana ajunge sa se intample cu adevarat, filmul s-a derulat deja pana la exasperare in propria noastra minte), stim exact unde vrem sa fim maine, poimaine, peste un an, peste o viata…iar daca se intampla sa fim confuzi, nesiguri, fara planuri precise, suntem trecuti la coada clasei, ca cetateni neseriosi, neorganizati, care nu stiu incotro vor sa apuce si ce vor sa faca in viata asta…Ca pana la urma, daca nu stii unde te duci, sansele sa ajungi acolo sunt destul de reduse.

Purtam centuri de siguranta in masina (si pe buna dreptate!), casti de protectie pe bicicleta (de fapt, nu mergem pe bicicleta, cu traficul asta nebun, e sinucidere curata!), controlam fiecare pas al copiilor nostri ca…de!..stim noi mai bine si or sa ne multumesca ei intr-o zi (de fapt, daca e sa fim sinceri, nu ca o sa ne multumeasca, o sa ne fie vesnic recunoscatori si indatorati pentru ca doar ne-am sacrificat pentru ei!).

Si lista ar putea continua la nesfarsit, ne simtim jenati cand suntem prinsi pe picior gresit, ne enervam cand pierdem la Monopoly si …evident…este inadmisibil sa gresim!

Adevarul dureros? Toti am trecut pe acolo, toti am fost prinsi pe picior gresit macar o data in viata, nimeni nu s-a nascut invatat si …DA! e o.k. sa faci greseli din cand in cad…pana ca si la job…face parte din UMANITATEA NOASTRA COMUNA…din acele ” rele care sunt, intr-un mod fatal legate de o mână de pământ” (cum bine spune poetul).

Iar daca sunt printre voi (si stiu ca sunt!) cei care se simt nevizati, nu va grabiti sa aruncati primul piatra energetica…inca n-ati ajuns la momentul in care sa va dati voie sa admiteti ca NU SUNTETI PERFECTI…si spun asta pentru toti perfectionistii (in speranta ca ma voi auzi si eu pe mine insami!) nu exista pe lume persoana perfecta, si chiar daca ar exista…ar fi din categoria Barbie doll…”plastic and fantastic”… VIATA ARE pur si simplu OROARE DE PERFECTIUNE…viata e curgere, spontaneitate, ras cu pofta din suflet (da, rasul ala care ii deranjeaza pe vecinii de masa in restaurant, care se aude din ce in ce mai rar ca, doar, nu se face!), parul ravasit de vant (NU coafura care rezista!), lacrimi de tristete, si cate si mai cate altele, toate imperfecte si toate adevarate, spontane, DIN SUFLET …neplanuite, netraite de mii de ori inainte sa se transforme in fapt…traite numai o data pentru totdeauna – ACUM – intr-un moment prezent, mereu proaspat, mereu altul si MEREU IMPERFECT in perfectiunea sa.

Cmentariile sunt închise

Acest website foloseşte cookie-uri proprii cât şi cookie-uri adăugate de terţi, pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Navigarea pe acest site reprezinta acceptul dvs. Acceptă Mai mult