Ashwaganda sau ginsengul indian

Publicat în categoria Sănătate

1.120 vizualizari

Ashwaganda sau Withania somnifera este o plantă tropicală, a cărei rădăcină detronează detaşat, spun unii specialişti, proprietăţile terapeutice ale ginsengului chinezesc. Această plantă este recomandată pentru orice vârstă, demonstrându-se ştiinţific că are acţiune anticancerigenă.

Ashwaganda este o plantă cu efect revitalizant, utilă pentru persoanele obosite sau cele care suferă de insomnii. De asemenea, face parte din categoria plantelor adaptogene ajutâdn corpul să se adapteze condiţiilor de stres fizic sau emoţional. Fiind una dintre cele mai importante plante folosite în medicina ayurvedică este folosită pentru echilibrarea tiroidei, asistând în procesul e conversie al hormoilor tiroidieni.

În mod tradiţional, ashwaganda este folosită în tratarea: oboselii cronice, deshidratării, displaziei fibroase (oase slabe), reumatismului, dinţilor slabi, îmbătrâniri premature, debilităţii, pierderii memoriei etc. Recent s-a descoperit că ajută şi la combaterea : sevrajului, anxietăţii, artritei, tuberculozei, parkinsonului, diabetului, astmului, difuncţiilor sexuale, etc.

Ginsengul indian este o sursă minunată de substanţe benefice pentru organismul uman şi, în opinia mea, consider că ar trebui să existe în casa fiecărui om.

Sursa text:http://plantevitalizante.blogspot.ro/

Sursa foto: http://blog.vegis.ro/

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj