Publicația noii Conștiințe

Bomboane anticancer inventate la Cluj

0 12

Ioana Oprea, studentă la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj, a creat în laborator bomboane care inhibă celulele canceroase. Aceasta recomandă drajeurile Candy Shield ca fiind preventive şi nu curative.

Studenta a declarat că bomboanele nu conţin zahăr, au efect anticancerigen, antioxidant şi hepatoprotector. Drajeurile conţin pulbere din turmeric şi afine. Acestea pot fi consumate şi de persoanele diabetice.

„Bomboanele inhibă dezvoltarea celulelor tumorale. Eu le-aş recomanda ca fiind preventive şi nu curative. Efectul anticangerigen a fost demonstrat prin studii în vitro. Datorită concentraţiei de extract de turmeric celulele canceroase pot fi distruse. Cred ca bomboanele trebuie introduse în alimentaţia copiilor pentru a preveni dezvoltarea tumorilor, dar şi a bolilor cardiovasculare.

Datorită faptului că alimentația actuală aduce un aport relativ mare de zahăr, am încercat să aduc ceva sănătos şi în acelaşi timp plăcut la gust. Totodată aspectul vizual contează şi am ales să utilizez plante cu beneficii mari asupra organismului uman pe post de coloranţi” a declarat Ioana pentru cluju.ro.

Sursa: cluj.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata