Publicația noii Conștiințe

Care alimente ne sunt prietenii de nelipsit în sezonul rece?

1

Iarna fiind sezonul în care avem nevoie de mai multă protecție împotriva virusurilor și bacteriilor, iată câteva alimente care ar fi un ajutor potrivit.

Citricele. Acestea fiind un izvor de vitamina C, sunt extrem de utile în menținerea răcelilor și virozelor, la distanță. Deși acestea nu ar trebui să lipsească în nicio zi, iarna sunt cele mai necesare. Acestea ajutându-ne de asemenea să ne revenim mult mai repede dintr-o răceală. Acestea sunt o bună sursă de magneziu, vitamine și fibre. Dacă nu îți plac, sucurile pe care le poți face din ele sunt excelente.

iarna_32_b5661003dc

Migdalele. Conțin magneziu, care ajută la sănătatea inimii și a creierului, calciu și minerale care ajută sistemul osos; vitamina E, necesară sănătății pielii și primești energia necesară întregii zile, cu numai câteva migdale pe zi. Atenție totuși la cantitatea pe care o servești zilnic, deoarece pot prezenta un risc pentru persoanele care au tendințe de îngrășare, pentru că sunt foarte bogate în calori. Se spune despre ele, că 100 g de migdale consumate sunt echivalentul a 100 g acumulate în greutatea corporală.

Bananele. Conțin pectină care te protejează împotriva fluctuațiilor de glicemie și îți dau senzația de satietate mai mult timp. Bananele sunt pline de fibre alimentare consistente și sunt indicate în prima parte a zilei, deoarece dau energie. Se spune despre acestea că dau creierului o anumită senzație de placere prin constituția acestora, și anume, pentru că sunt cremoase.

Peștele gras. Se pare că macroul, sardinele, heringul sau somonul, sunt o sursă bună pentru aportul de acizi grași Omega 3 și Omega 6. Sunt indicate câte 2-3 porții de pește pe săptămână. Se spune că persoanele care consumă pește sunt mai inteligente. Probabil din cauză că acesta conține magneziu, care este foarte important pentru buna funcționalitate a creierului.

Kiwi. Se spune despre kiwi că este echivalentul unei aspirine. Acesta are un aport mai mare cu vitamina C decât o portocală, și este bogat cu un mix generos de substanțe nutritive: magneziu, fier, calciu, cupru, potasiu și acid folic. Acesta stimulează tranzitul intestinal lent.

Și să nu uităm de legume, în această perioadă în care se pune accent foarte mult pe carne. Acestea sunt o sursă sigură de viață, echilibrată și sănătoasă.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: clicksanatate.ro

Sursa Foto: Ecoportal.md, Ce face Mimi

Cmentariile sunt închise