Dendroterapia sau îmbrăţişatul copacilor

Publicat în categoria Sănătate

2.150 vizualizari

Încă din antichitate, oamenii au realizat importanţa copacilor în viaţa lor dar şi modul în care energiile acestora ne pot vindeca. Dendroterapia este o formă de terapie ce constă în a îmbrăţişa diferitele tipuri de copaci existente, pentru a le simţi vibraţia. Matthew Silverstone demonstrează ştiinţific în cartea sa „Orbit de ştiinţă”, că proprietăţile vibraţionale ale copacilor şi plantelor ne pot îmbunătăţi sănătatea.

Această metodă terapeutică se bazează pe faptul că pădurea conţine oxigen care ajută la activarea circulaţiei sangvine, creşte numărul globulelor roşii, uşurează respiraţia în cazul bolilor pulmonare, oxigenează creierul, combate insomnia şi întăreşte organismul.

Specialiştii consideră că proprietăţile energetice ale copacilor diferă în funcţie de specie. De exemplu, aceştia consideră că mesteacănul este cel mai activ între 4:00-8:00 şi are un efect de absorbţie a stresului şi a stărilor de şoc. Salcia este activă între orele 17:00-20:00 şi ne poate ajuta să înlăturăm stările de furie,oboseală, durerile de cap şi ne readuce armonia interioară. Pinul şi restul coniferelor preiau depresia şi înlătură stresul psihico-emoţional fiind activi pe toată durata zilei. Teiul este activ între 1:00-5:00 şi este recomandat pentru energia sa dătătoare de calm şi pace. Stejarul este cel mai activ între orele 21:00-3:00 şi are proprietăţi tonice, care oferă energie.

Dendroterapeuţii spun că pentru a realiza corect transferul de energie dintre copac şi propriul corp, avem nevoie de 10-30 de minute petrecute de preferat într-o pădure (cantitatea de praf este mai mică în păduri decât la periferia oraşelor), deşi orice copac este potrivit. Găseşte un copac care se potriveşte stării tale de spirit şi îmbrăţişează-l inspirând şi expirând adânc. Îl poţi îmbrăţişa oricum doreşti, în picioare sau şezând.

Este minunat cum aceşti înţelepţi ai naturii, stau nemişcaţi aşteptând ca noi oamenii, să ne apropiem pentru a le primi în dar ajutorul.

 

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj