Mierea, alimentul vieții

Publicat în categoria Sănătate

707 vizualizari

Mierea este un medicament dulce și natural. Pe lânga apa biologică și zaharuri cum ar fi fructoza, glucoza, maltoza, zaharoza; mierea mai conține o serie de vitamine, de minerale, de ceruri și de enzime care îi dau o valoare terapeutică uriașă. Putem spune că mierea este alimentul vieții. Dintre vitamine, cele mai importante sunt cele din complexul B și, în cantități mai mici, vitaminele C, A, D si K. La rândul lor, mineralele, prezente în miere într-o formă ușor asimilabilă de către organismul uman, sunt foarte numeroase, variind în funcție de tipul de miere: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adaugă cantități extrem de mici de seleniu, crom și iod. Extrem de important este lăptisorul de matcă, bogat în hormoni naturali, care favorizează regenerarea celulară și normalizarea activității unor glande endocrine cum ar fi gonadele și suprarenalele, în special. Și numărătoarea continuă: acizi organici care ajută în procesul de digestie și asimilare, iar enzimele stimulează procesele de sinteză a vitaminelor în organism, ajută la metabolismul grasimilor și al proteinelor ori favorizează neutralizarea unor toxine. O linguriță de miere are 400 de substanțe organice care pot fi reproduse doar cu aparatura sofisticată a secolului XXI.

Pe lângă faptul că mierea este cel mai puternic energinzant natural, este și un antiinfecțios natural care acționează de la sistemul respirator și tubul digestiv până la nivelul mucoaselor și pielii. Mierea ajută la aliminarea toxinelor din organism fiind un puternic stimulent al metabolismului și digestiei, favorizând deasemenea și tranzitul intestinal. Aceasta ajută și la menținerea echilibrului endocrin, ajutând la reglarea activității principalelor glande din corp producatoare de hormoni.

Aceasta este un bun medicament în cazul unor probleme de sănătate cum ar fi:

Lipsa de calciu și de magneziu –aceasta ajută, deoarece conține câte puțin din aceste minerale. În schimb, înlocuirea zahărului cu miere împiedica apariția carențelor în aceste substanțe, deoarece mierea nu consumă și nu perturbă asimilația acestor două minerale esențiale.

Diabetul – studii recente, făcute în mai multe țări ale lumii, arată ca înlocuirea totală a zahărului în alimentație cu miere duce la o scădere cu 60-70% a ratei apariției diabetului. Mierea ajută la prevenirea diabetului juvenil.

Caria dentară – are drept cauză nu doar bacteriile fixate la nivelul smalțului dinților, ci și anumite tulburări metabolice produse, conform mai multor studii. În prezent, caria dentară este cea mai raspandită boală din lume, 98% din populația planetei suferind de ea. Daca vreți sa frânați fenomenul apariției acestei probleme, înlocuiți complet zahărul cu mierea de albine.
Constipația – se previne foarte eficient prin consumul zilnic de miere. Doza care se ia în fiecare zi este de două lingurițe de miere, pe cât posibil lichidă și proaspătă.

 

Osteoporoza – apare atunci când în organism nu mai sunt sintetizați suficienți hormoni estrogeni, hormoni care au un rol crucial în fixarea calciului în oase. Toate tipurile de miere conțin în cantități mici laptișor de matca, cea mai bogată substanță naturală în acest tip de hormoni. Așadar, consumul zilnic de miere furnizează sistematic organismului acest ajutor hormonal, ajutând la prevenirea acestei boli.

Menopauza prematură – nu poate aparea la femeile care consumă zilnic miere, legume și fructe crude. Aceste alimente sunt un puternic reîntineritor, stimulând în mod armonios activitatea ovarelor și întârziind apariția menopauzei, cu până la zece ani.

Tulburarile de creștere și de dezvoltare la copii – pot fi extrem de eficient prevenite prin consumul sistematic de miere de albine și de polen de albine. Ambele produse stimulează în mod armonios procesele de creștere și de dezvoltare, atât la nivel fizic, cât și psihic sau mental.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Formula-as.ro

Sursa Foto: www.secretele-bucatariei.ro

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj