Pudra de cacao, un deliciu de sănătate

Publicat în categoria Sănătate

858 vizualizari

Toţi iubim ciocolata,dar câţi dintre noi ştiu care sunt proprietăţile terapeutice ale pudrei de cacao? Bineînţeles, deşi cacao este benefică pentru organism, asta nu înseamnă că putem mânca oricâtă ciocolată dorim. Păcat.

Pudra de cacao este obţinută din boabele arborelui de cacao întâlnit în pădurile tropicale din America latină. Specialiştii din domeniul medicinei au studiat timp îndelungat proprietăţile acestei pudre şi au descoperit că două linguriţe de pudră de cacao,  furnizează 25 de calorii si 1,5 g grăsime şi oferă 14% din doza zilnică recomandată de fibre, 8% din doza zilnică recomandată de fier şi 14% din doza  zilnică recomandată de magneziu.

Cercetările ulterioare au arătat că pudra de cacao este o sursă remarcabilă de antioxidaţi (scade riscul de cancer, mai ales de cel intestinal) şi că, dacă este consumată regulat, previne bolile de inimă îmbunătăţind circulaţia sângelui cu până la 30%. De asemenea micşorează depunerile de colesterol ducând la scăderea tensiunii arteriale.

Specialiştii au demonstrat că pudra de cacao scade riscul diabetului de tip II datorită magneziului pe care îl conţine, are capacitatea de a îmbunătăţii memoria şi de a combate stresul, surmenajul psihic şi depresia. Pe lângă toate acestea, această pudră ajută la curăţarea ficatului de toxine şi dacă este consumată regulat, poate contribui la îmbunătăţirea aspectului pielii şi la amânarea îmbătrânirii.

Deşi foarte benefică pentru sănătate, consumul în exces nu este recomandat deoarece conţine grăsimi şi zahăr, care pot duce la îngrăşare.

 

Sursa text: http://medicinehunter.com

Sursa foto: http://www.paleoplan.com/

 

 

Din aceeasi categorie:

  • Secretul indian al longevitatii
  • Trei moduri simple in care sa ne bucuram de beneficiile ceaiului de ghimbir
  • Bomboane anticancer inventate la Cluj