Publicația noii Conștiințe

Remedii la îndemână pentru calmarea durerii de dinți

2

Majoritatea dintre noi am avut dureri de dinți noaptea când nu am avut prin casă medicamente pe bază de lidocaină, benzocaină, paracetamol sau ibuprofen. Farmaciile sunt închise și nu avem de ales decât să ne descurcăm cu durerea, cu resursele pe care le avem. Iată câteva soluții:

Cuișoarele. Ia cateva cuișoare și strange-le între molarii nedureroși pentru eliberarea uleiului din ele, după care ține-le lângă molarul dureros pentru maxim 30 de minute.

Uleiul de cuișoare. Încă din secolul 19, medicii aveau la dispoziție ulei de cuișoare pentru ameliorarea durerii de dinți.  Acest ulei conține eugenol, care este un compus chimic cu efect de local. Acesta are de asemenea remarcabile proprietăți antibecteriene.

Pudră de chimbir cu ardei iute. Se amestecă ingredientele, peste care se pun câteva picături de apă, pentru a se creea o pastă, care se aplică pe dintele dureros, cu bețișoare de urechi sau puțină vată. Atenție că acest compus poate irita gingiile, de aceea trebuie ca aplicarea să se producă cu grijă, și doar pe dintele dureros.

Pudra de mentă. Peste o linguriță de pudră de mentă, se adaugă 200 ml de apă, se lasă la fiert 30 de minute după care se strecoară și se lasă la răcit. Acest amestec este bun pentru durerile dentare și nu numai. Din acest amestec se ia o linguriță și se diluează într-un pahar cu apă. Este recomandat să îți clătești gura de 5-6 ori pe zi. Această combinație te va ajuta să ai o respirație proaspătă, înlătură bacteriile și reduce inflamațiile dentare, specifice locurilor dureroase.

Apă oxigenată 20%, pe care o amesteci în mod egal cu apă. Acest amestec este foarte bun pentru reducerea durerii, însoțită de febră și un gust neplăcut, care anunță de prezența unei infecții în gură. Acestă soluție este strict pentru clătirea gurii. Nu este indicată înghițirea acesteia. După ce o scuipi, este indicată clatirea gurii, de câteva ori cu apă.

Apa călduță cu sare, este un bun antibacterian care va elibera zona din jurul dintelui și molarul de lichidele care produc inflamația.

Un cub de gheață, pus într-o punguță și învelit într-o cărpă subțire, dacă este așezat pe locul dureros, va anestezia nervii. În plus senzația de rece primită de creier de la degete, îl poate face pe acesta să neglijeze durerea de dinți.

Presopunctura. Folosindu-te de degetul mare, apasă punctul de pe dosul mâinii stângi unde se întâlnesc degetul mare şi arătătorul. Aplică presiune în acest loc timp de două minute şi astfel vei ajuta la declanşarea eliberării de endorfine, aşa-numiţii “hormoni ai plăcerii” din creier, care vor ameliora senzaţia de durere.

 

 

 

 

 

 

Sursa: csid.ro

Sursa Foto: WordPress.com

 

Cmentariile sunt închise