Publicația noii Conștiințe

Sfaturi de la un medic pentru o viață sănătoasă

0

Conform medicului balneolog Suzana Pretorian, pentru a ne menține cât mai sănătoși și pentru eliminarea mai utilă a toxinelor din corp, este recomandată hrana vie, adică legumele care sunt cât mai puțin prelucrate termic.

De asemenea nucile, semințele, plantele și fructele sunt cele mai importante, purtând aportul cel mai elementar hrănirii noastre corespunzătoare. Proteina animală nu este obligatorie, dar în cazul folosirii acesteia se recomandă să fie cât mai curată. Iar mesele, 3 pe zi, să fie regulate și echilibrate.

Consumul regulat de apă, în jur de 2,5 l pe zi, este considerat ca făcând minuni și „dacă poţi, optează pentru apa ionizată negativ sau apa plată cu pH în jur de 7,5 şi densitate minerală cât mai scăzută”, afirmă medicul.

Somnul liniștit este foarte important pentru sănătatea noastră fizică și psihică, fiind indicat să ne punem la somn înainte de ora 12 noaptea. Pe când un alt sfat de la medic este să faci ”sport în fiecare zi: între 10 şi 30 de minute. Dacă poţi în natură, atunci e perfect. Fă stretching şi ţine aproape de meditaţie”.

Puțină grijă față de corpul nostru, ne poate scuti de unele bătăi de cap pe care le-am fi putut avea mai târziu și să nu uităm de expresia: Mens sana in corpore sano(latină), adică Minte sănătoasă în corp sănătos.

 

tumblr_lw8pijxvac1r09neno1_500_large

 

 

 

 

 

 

Sursa: csid.ro

Sursa Foto: Realitatea Vâlceană

Cmentariile sunt închise