Bine ai venit în Matrix

Publicat în categoria Filme

1.623 vizualizari

Nu ești cel mai puternic când crezi aceasta, ci când o știi…

 Matrix sau The Matrix este un film științifico-fantastic regizat și scris de frații Wachowski (Andy și Larry) și lansat în 1999 pe marile ecrane. El are ca temă principală ideea că oamenii trăiesc într-o lume virtuală, creată de inteligența artificială, în urma războiului purtat între oameni și mașini. Filmul conține numeroase referințe la subcultura hacker și cyberpunk, precum și la diferite ideologii religioase și filosofice. Acest film i-a avut ca actori principali pe Keanu ReevesLaurence FishburneCarrie-Anne Moss și Hugo Weaving.

The Matrix a fost lansat pe 31 martie 1999 în Statele Unite, și a încasat peste 460 de milioane $ în lumea întreagă. În general filmul a fost bine primit de critici, și a câștigat patru premii Oscar, și alte premii inclusiv Premiul BAFTA și Saturn Awards. Filmul fost urmat de două sequeluriMatrix Reloaded și Matrix Revolutions, ambele lansate în 2003, conform Wikipedia.

Acest film a fost realizat după niște descoperiri făcute în fizica cuantică. Conform acestor descoperiri, realitatea este total diferită de cea percepută de noi. Nimic nu este ceea ce pare, iar lumea văzută de noi este mai virtuală decât ne putem imagina. Materia este non-materie, creierul este un calculator imens care are programe instalate. Aceste programe se ocupă de modul în care percepem realitatea.

Cred că nu mai este un secret că o persoană hipnotizată să nu poată ridica un balon, pur și simplu nu va putea. De ce? Pentru că mintea noastră face unele lucruri realizabile și altele nu. Culorile și obiectele sunt doar niște unde pe care ochiul pe percepe și trimite în creier care se va ocupa să le dea o formă.  La fel este și cu evenimentele sau orice lucru care cuprinde viața. Creierul face ca totul să fie cum este. Dar dacă ar exista alte programe care să facă verdele pomilor si ierbii să fie perceput ca albastru?

S-a demonstrat că într-adevăr așa se întamplă. Creierul nostru creează realitatea și aceste descoperiri ar confirma chiar cele mai vechi filosofii, care au ajutat oameni de-a lungul timpului să facă ”minuni”, sau pur și simplu lucruri naturale care nu se potrivesc prea bine modului comun de percepere a realității. Călugării tibetani au recomandat mereu oameniilor să iasă din această lume a iluziilor și să se alăture celei a cunoașterii. Iar Platon, în Mitul Peșterii spunea că oamenii obișnuiți nu vor renunța niciodată la confortul umbrelor care sunt proiectate de către maeștri păpușari pe peretele văgăunii pentru a păși în lumină.

”Fizicienii nonconformiști din ziua de astăzi afirmă cu tărie că ceea ce înțelegem noi ca realitate, nu este decât informația pe care o percepem despre realitate. În sensul mai larg al afirmaţiei, tot ceea ce ne înconjoară nu este solid așa cum avem senzația, ci este doar o lume proiectată de legile fizicii cuantice.

Dacă ne gândim la un tambur de film atunci ne dăm seama că este vorba de 24 de cadre statice care rulează într-o secundă. Pentru că aceste cadre se mișcă rapid, ochiul uman percepe imaginea precum una care se mișcă, dar în mod normal este vorba despre una statică. Așa se întâmplă și cu realitatea, ea nu există propriu-zis, ci este vorba despre cele 5 simțuri fizice ale omului care transformă energia și informația Universului cuantic în realitate. Fiecare dintre aceste simțuri are spectrul său. De exemplu un câine este programat să audă o altă gamă de sunete față de un om, sau o pisică are un alt spectru al luminii față de orice altă vietate. În acest fel, realitatea oamenilor este similară, pentru că au fost programați în același mod, în timp ce animalele o percep în funcție de simțurile lor”, afirmă efemeride.ro.

matrix

shutterstock_75109300_scaled  1ee9281e155ca41fde336e36e2ceaf86

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa Foto: Daily Express, ethereumltd.net, ecmwf.intSpartacus TitanulZiare.com

Din aceeasi categorie:

  • De la autism la speranta
  • E-moţie (e-motion)
  • DMT - molecula spiritului