In spatele gandirii

Publicat în categoria Spiritualitate

1.011 vizualizari

Cel ce privește visele din afara visează, iar cel ce privește  visele dinauntrul, se trezește ”  Carl Gustav Jung.

Fericirea nu este ceva ce poate fi dobandit sau achizitionat, Aceasta este Maya, iluzie, jocul fară de sfarșit al formei.
Tot ceea ce facem este o încercare de a crea plăcere, pentru a obține ceva ce ne dorim, sau pentru a împinge departe ceva nedorit.
Gândirea a condus doar la o mai mare aprofundare, la mai multe întrebari. Noi căutam să cunoaștem forțele interioare ce creeaza lumea și-i ghidează cursul. Dar noi concepem aceasta esența ca fiind exterioară nouă, nu ca un lucru viu și intrinsec naturii noastre.

Nu este greșit să dorești sa fii treaz , să fii fericit. Ceea ce este greșit este să cauți fericirea în afara, atunci când ea poate fi gasită numai în interior.

O etapa aehetipală, universală, pe care oamenii o experimentează în procesul de trezire a centrului inimii, este experiența energiei proprii ca pe o energia a universului.
Cand  îți dai voie, ca ființa să traiești acest sentiment, când îți permiți să devii acest sentiment, atunci tu conectezi lumea ta interioară cu lumea exterioară, atunci obiectul, devine subiect, atunci „totul este unul”.

Din aceeasi categorie:

  • Cele 10 non-porunci ale lui Osho
  • Rugaciune catre Mama Pamant
  • Charlie Chaplin Marele Dictator - mai actual decat oricand