Alex Grey – pictorul vizionar

Publicat în categoria Maeștri

775 vizualizari

În timp ce explorează arta sacră a diverselor tradiții spirituale din lumea largă, Alex Grey oferă intuiții în ceea ce privește puterea acestei arte de a ne readuce starea de bine atât fizic cât și psihic și astfel să ne deschidem ușile percepției către natura luminoasă a realității și să ne descoperim în mod natural potențialul divin.

Viziunile și picturile lui Alex Grey sunt asemănătoare într-un fel cu cele ale șamanului Pablo Amaringo , prin bogăția de culori și extraordinara aplecare către fascinante detalii ce uimesc privitorul. Pablo Amaringo are aceste viziuni dupa ce consumă Ayahuasca (Alex Grey a consumat și el Ayahuasca și ne vorbește despre experiența lui).

Alex Grey are aceste viziuni în mod natural, dar amândoi descriu un univers invizibil, extraordinar de bogat, de complex, de profund, de năucitor.

Născut în 1953, Alex Grey este un artist american specializat în arta spirituală si psihedelică (sau mai bine spus în arta vizionară). Opera sa are diverse forme de manifestare incluzând arta de performanță, arta procesuala, sculptura și pictura. Grey este un membru al „Institutului Holistic”. El este de asemenea în echipa de consilieri de la „Centrul Libertății Cunoașterii și Eticii” și este Președintele „Departamentului de Artă Sacră a Universității Înțelepciunii”. El si soția lui, Allyson Grey, sunt co-fondatorii instituției non-profit Chapel of Sacred Mirrors (Capela Oglinzilor Sacre), care susține cultura vizionară în New York City.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Krishnamurti – profetul libertăţii
  • Conversații cu Dumnezeu.
  • Antonio Villoldo - Șamanul modern