OSHO – Maestrul spiritual nonconformist

Publicat în categoria Maeștri

1.278 vizualizari

OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh) este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi guru (învăţători spirituali). Viaţa şi învăţăturile lui au influenţat milioane de oameni, de toate vârstele. A fost considerat de către ziarul londonez Sunday Times drept unul din cei o mie de creatori ai secolului, de către ziarul indian Sunday Mid-Day ca unul din cei 10 oameni (alături de Ghandi şi Buddha) care au schimbat destinul Indiei, iar de către autorul american Tom Robbins ca „cel mai periculos om de la Iisus Hristos încoace”.

Despre activitatea lui, Osho spunea că ajută la crearea unui nou tip de fiinţă umană. Obişnuia să caracterizeze acest nou tip uman drept Zorba-Buddha, capabil pe de-o parte să se bucure de plăcerile lumeşti, precum Zorba Grecul şi, pe de-altă parte, să trăiască în calmul şi liniştea lui Buddha. Unicitatea lui Osho constă în faptul că nu încearcă să ofere soluţii sau dogme, ci instrumente pe care oamenii să le folosească în viaţa de fiecare zi, pentru a se realiza: „Răspunsul este în voi. Eu doar vă ajut să conştientizaţi potenţialul de care dispuneţi”.

Viziunea unificatoare a lui Osho se regăseşte în întreaga lui operă, ea incluzând atât înţelepciunea Orientului, cât şi cele mai avansate cuceriri ale ştiinţei şi tehnologiei din Occident. Osho este cunoscut și pentru contribuţia lui revoluţionară la ştiinţa transformării interioare. Originalele sale „Meditaţii dinamice” sunt create în primul rând pentru a elibera stresul acumulat în corp şi minte, uşurând astfel experimentarea stării de meditaţie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Krishnamurti – profetul libertăţii
  • Conversații cu Dumnezeu.
  • Antonio Villoldo - Șamanul modern