Ecocapsule- o alternativă la o viaţă ecologică

Publicat în categoria Știință și Tehnologie

573 vizualizari

Cei mai mulţi dintre noi caută să găsească alternative pentru a se rupe de societate, pentru a trăi într-un mod ecologic şi, dacă se poate, cât mai aproape de natură.  Dacă este fantezia ta să trăieşti în afara societăţii încojurat de un peisaj de poveste, află că poţi fi mai aproape cu un pas  de îndeplinirea acestui vis.

Membrii echipei Nice Architects din Slovacia au reuşit să îşi folosească inventivitatea pentru a da naştere proiectului intitulat „Ecocapsule”. Aşa cum sugerează şi numele, este vorba de o casă în formă de ou sau capsulă, ce foloseşte ca surse de energie soarele şi vântul. Această casă poate fi amplasată oriunde în natură fiind dotată cu tot confortul de care noi oamenii, ne-am obişnuit să avem nevoie. Ecocapsule este echipată cu un pat pentru două persoane, bucătărie, spaţii de depoitare dar şi o baie cu duş si toaletă care colectează deşeurile bio. Bateria sa de 9744Wh este alimentată de 600 W generaţi e panouri solare şi de 750W generaţi de o turbină eoliană foarte silenţioasă. De asemenea aspectul său în formă de ou permite acumularea apei de ploaie care este mai apoi purificată printr-un echipament de filtrare.

Creeatorii acestei invenţii minunate consideră Ecocapsule ca fiind perfectă pentru artişti, fotografi, oameni de ştiinţă, sau pentru orice om care simte să fie aproape de natură păstrând totuşi confortul pe care i-l oferă mediul urban. Personal, visez la o lume în care o astfel de casă nu va fi ceva de care să ne minunăm, ba din contră, o casă pe care o considerăm absolut normală.

Ecocapsule va fi disponibilă pentru publicul larg începând cu anul 2017.

 

 

Sursa text: http://inhabitat.com/

Sursa foto: http://www.websupport.sk

Site oficial: http://ecocapsule.sk

Din aceeasi categorie:

  • Ce l-a invatat Eminescu pe Einstein despre originile universului
  • 60.000 de ganduri pe zi. Și nu e totul
  • O nouă descoperire despre stângaci