HomeBiogas -o alternativă de reciclare

Publicat în categoria Știință și Tehnologie

635 vizualizari

Trăim într-o lume în care din ce în ce mai mulţi oameni inventivi, îşi folosesc talentul pentru a crea noi modalităţi de a transforma deşeurile în ceva util. O echipă din Israel a găsit o cale prin care resturile organice din bucătărie pot produce gaz şi îngrăşământ.

HomeBiogas este o inovaţie care creează un cerc ecologic închis: deşeurile organice se transformă în energie (gaz) şi îngrăşământ lichid care ne vor ajuta la rândul lor să producem şi să gătim mai multă mâncare. Gazul bio este un combustibiil produs prin descompunerea materiei organice într-un mediu lipsit de oxigen. El este compus din metan şi dioxid de carbon, şi poate fi folosit cu uşurinţă pentru a găti mâncărurile noastre preferate.

Această invenţie este doar una din invenţiile menite să sară în ajutorul diminuării cantităţii de deşeuri pe care noi le producem. Fiind o soluţie accesibilă oricărei familii, ea poate chiar reduce costurile facturilor la gaz.

Cantitatea maximă de deşeuri/zi pe care această inovaţie o poate transforma este de 6 litri,deşi o treime din această cantitate este suficientă pentru a asigura consumul zilnic de gaz necesar unei gospodări.

Echipa HomeBiogas speră să strângă fonduri suficiente pentru a putea produce în masă acest echipament,dorind să ajute la transformarea lumii în care trăim într-o lume mai bună.

 

Sursa text: http://indiegogo.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceeasi categorie:

  • Ce l-a invatat Eminescu pe Einstein despre originile universului
  • 60.000 de ganduri pe zi. Și nu e totul
  • O nouă descoperire despre stângaci