Șase puteri secrete ale sunetului

Publicat în categoria Știință și Tehnologie

1.325 vizualizari

Sunetul este peste tot în jurul nostru, de la muzica de care alegem să o ascultăm în căști, până la sunetul pe care noi îl facem sau orice lucru din lumea noastră, în orașe sau natură. Fie că ne dăm seama sau nu, trăim într-o lume sonică la care ar trebui să ne gândim de două ori.

Însă s-a demonstrat că sunetul poate vindeca boli sau face orbii să vadă și poate schimba chiar gustul mâncării. Sunetul ne influențează, în lumea în care trăim, în multe și fascinante moduri.

Magia sonică: uimitoarea Știință a Sunetului ne revelează o putere istorică, promisă și potențială a sunetului. Și un ciudat fenomen creator a unui nou mister științific.

  1. Sunetul poate modifica Adn-ul

În 2011, biofizicianul rus Pjotr Garjajev, a condus experimente în modificarea ADN-ului folosind sunetul și frecvența luminii. Au reușit chiar, să transforme cu succes embrionii unei broaște în embrioni de salamandră, pur și simplu transmițând tiparele informației ADN-ului doar prin frecvențe.

  1. Sunetul poate face ca lucrurile să leviteze

Un aparat construit de către o echipă din Spania și U.K., în 2015, poate face ca obiectele mici să se miște și să leviteze în aer. Teoretic dacă sunetul ar fi amplificat suficient, obiectele mult mai mari ar putea fi făcute să leviteze și ele.

  1. Sunetul poate face apa să fiarbă

Peter Davey, un saxofonist și inventator, a creat un aparat care poate fierbe apa în câteva secunde, folosind doar undele sonore. Acesta numește aparatul ”Fiebătorul sonic”. Modul în care încălzitorul funcționează, a făcut experții confuzi.

  1. Sunetul poate crea lumină

Sonoluminescența este emisia unor scurte explozii de lumină, de la bulele de implozie într-un lichid, când este excitat de către sunet. O intensă cantitate de energie este creată prin proces de asemenea.

  1. Sunetul se mișcă mai repede decât lumina

În 2007, experimentele oamenilor de știință, au demonstrat că impulsurile sunetului pot traversa la viteză mai mare decât viteza luminii. De asemenea au demonstrat că viteza undelor sonore poate deveni infinită.

  1. Sunetul poate omorî virușii

Studiile din 2008, determină matematic frecvența la care virușii simpli, pot fi dezactivați. Aceasta apare dintr-o caracteristică inerentă, a tuturor obiectelor numită ”Frecvența rezonantă”: frecvența de care un obiect vibrează natural.

Ar putea fi sunetul, medicina viitorului?

 

 

 

 

 

 

Sursa: gaia.com

Sursa Foto: vulpescu

Din aceeasi categorie:

  • Ce l-a invatat Eminescu pe Einstein despre originile universului
  • 60.000 de ganduri pe zi. Și nu e totul
  • O nouă descoperire despre stângaci